«АгроТехСервіс-2017»: перші підсумки

У виставковому центрі «Козак-Палац» відбулася 16-а агропромислова спеціалізована виставка «АгроТехСервіс-2017».

Захід був організований Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки Запорізької облдержадміністрації, Комітету підприємців агропромислового комплексу при ТПП України, профільних відомств та асоціацій.

Близько 80 компаній агропромислового сектору презентували власну продукцію, а також відомі закордонні марки, деякі з них заключили контракти та знайшли покупців безпосередньо протягом трьох виставкових днів.

Демонструвалися сільськогосподарське машинобудування, мінітехніку і запчастини, технології зберігання, переробки і транспортування с/г продукції, засоби малої механізації, агрохімію, добрива, інструмент, посівний матеріал, технології тваринництва та птахівництва, рослинництва.

На виставку «АгроТехСервіс» завітав віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові пан Владимеж Лещинський. Вітаючи учасників, дипломат відзначив високий рівень сільгосптехніки, представленої на виставці, та поділився планами організації презентації польських компаній у Запоріжжі, що зацікавлені у партнерстві з українськими колегами. «Співпраця між польськими та українськими підприємствами у галузі сільгоспвиробництва може бути дуже цікавою та корисною для обох сторін», - зазначив пан Лещинський.

В урочистому відкритті першого виставкового заходу весняного сезону-2017 взяли участь голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу та сільгоспвиробництва Запорізької облради Катерина Луценко, в. о директора департаменту АПК Запорізької ОДА Андрій Поляков, виконавчий директор ЗОСПП(Р) «Потенціал» Валерій Крайній, голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка, член Асоціації Адвокатів України Максим Олексіюк, директор компанії «Агро-Сервіс» Микола Бандура.

Віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк подякував партнерам та учасникам виставки за надійну підтримку та зацікавленість у реалізації виставкового проекту. На завершення урочистостей за плідну та надійну співпрацю нагороджені партнери виставки «АгроТехСервіс» - асоціація «Укрсадпром» та всеукраїнська громадська організація «Асоціація адвокатів України». За їх безпосередньою участю у рамках виставки організовані круглий стіл з податкових та земельних питань та конференція «Садівництво та ягідництво».

- Відомо, що минулий рік був дуже насичений змінами в законодавсті, - зазначив Член Асоціації Адвокатів України Максим Олексіюк. – Нові правила нормативно-грошової оцінки землі, є багато новин в сфері оподаткування, ПДВ в сільському господарстві, – ми поділимося своїм досвідом під час семінару. Адже щоб бути ефективними і сучасними аграріям треба знати ці питання, тоді їх бізнес зазнаватиме якомога менше негативних впливів.